Norlux Commercial Project

Nedre Langgate 19

Nedre Langgate 19 er et nyoppført kontorbygg med sentral beliggenhet et steinkast fra Tønsberg brygge. I konkurranse med andre belysningsaktører vant Norlux sitt forslag. Vi har hatt stor glede av å ta del i prosjektet, og vi er stolte av vårt bidrag. Belysningen i bygget viser at estetikk og funksjonalitet kan spille på lag i løsninger som også er energieffektive.

I arbeidet med å utarbeide planer for belysningen har vi samarbeidet tett med arkitekt og interiørarkitekt. Vi har funnet løsninger som er i tråd med deres visjoner og ønsker, samtidig som BREEAM-krav er tilfredsstilt.

Fra taket i femte etasje henger pendellampen Puppet fra italienske Vistosi. Lampen består av 30 håndlagede glasskuler som på det lengste henger 12 meter ned fra taket. Den er et dekorativt blikkfang både fra utsiden av bygget og i fellesområder i etasjeskillene. Puppet-kulene går også igjen som enkeltpendler i kaffebarene i hver etasje. Flere lamper fra Vistosi brukes også i kontorer og møterom rundt om på bygget.

Den sirkulære pendelen Halo er benyttet i flere møterom og kontorer. Halo er et dekorativt element som myker opp rommet og gjør uttrykket mer organisk. I kontorene i øverste etasje har vi samarbeidet med interiørarkitektene og kombinert Halo med installasjoner av planter. Dette er gjort for å bygge oppunder miljøprofilen til Scanship som, sammen med Eie Eiendomsmegling, holder til i bygget.

Spotlighten Tania Mini i DALI-versjon er benyttet både i fellesområder og i korridorer. En spotlight gir et annet visuelt uttrykk enn innfelt belysning, og muligheten til å belyse både vertikalt og horisontalt gir større rom for spill mellom lys og skygge og å rette lyset mot fokuspunkter som for eksempel spilevegger.

I korridorer kombineres Tania Mini med den lineære armaturen Force Plus. Skinneløsningen gir fleksibilitet, og vi får kontrast mellom ledende linjer fra den lineære armaturen og spotter som lyser opp vegger og fokuspunkter.

Over arbeidsplasser på kontorer benyttes Benu Office DALI med mikroprismatisk diffusor. 30/70 opp-/nedlys gjør at Benu, i tillegg til å lyse nedover, også gir et mykt lys fra lyset som reflekteres fra taket. På enkelte kontorer finner vi også Galactic C, som i pendant pole versjon gir et eksklusivt uttrykk. Også denne er levert med mikroprismatisk diffusor.

I nedsenkede himlingsflåter i åpne kontorlandskap og møterom, har vi brukt den innfelte serien vår Cold 5 og Cold 10 som en del av grunnbelysningen. Disse tar liten plass, gir et diskret lys med sin «dark light optic» og samtidig gir de et godt lys med svært lite blending.

Det er brukt LED-striper i inngangspartiet på hver side langs spileveggene og i hvert trinn i vindeltrappen. Utsiden av trappen er belyst med Zoom Mini spotlight for å synliggjøre den fra utsiden.

Arkitekt: KB Arkitekter
Entreprenør: Betonmast
Installatør: Xpert Installasjon AS
BAS: Martin Hultengren

Lysleveranse: 2022-2023
Overlevert: Februar 2023
Byggningsareal: 3100m²

Les mer om Commercial Project her.

Vi hjelper deg med ditt prosjekt

Trenger du belysning til ditt prosjekt? Vi hjelper deg med løsninger tilpasset dine behov. Snakk med Erika eller finn din kontaktperson her.

SE FLERE PROSJEKTER

Gullhaug Torg 5

Gullhaug Torg 5

Norlux leverer belysningsløsninger for moderne, grønne bygg. Sentralt i Nydalen finner du Gullhaug Torg 5 – et fremtidsrettet kontorbygg på 13400 m² fordelt på 6 etasjer. Bærekraftsnivå er i fokus,…
Les mer om prosjektet Gullhaug Torg 5
Vis flere prosjekter