Om oss

Norlux Lighting Solutions

En innovativ, ledende leverandør av komplette belysningsløsninger

Norlux leverer belysningsløsninger til detaljhandel, kommersielle og industrielle bygninger, hotell- og restaurantvirksomhet samt utendørsområder.

Velg oss til ditt prosjekt. Få energieffektiv belysning tilpasset en grønnere fremtid.

Vår historie

Norlux ble grunnlagt i 1997. Vår visjon er at Norlux skal ha løsninger for alle og en løsning for alt. Vi er i dag markedsleder i Retail-segmentet og har vokst oss store i prosjekt- og anbudsmarkedet. Erfaring og kompetanse fra ulike områder innen belysning danner et solid fundament som vi hele tiden bygger videre på, og vi drar nytte av kunnskap på tvers av avdelinger og bransjer.

I Norlux er vi 95 ansatte som jobber målbevisst for å løse kundenes behov. Vi opplever solid vekst og har i løpet av de siste årene doblet omsetningen. I 2023 endte vi på 360 millioner NOK.

Vårt hovedkontor ligger i Stokke, og vi har avdelingskontor med showroom i Oslo. I tillegg har vi salgsrepresentanter rundt om i landet. Norlux er også tilstede i Sverige, Danmark og England med egne datterselskap. I Finland har vi en nær samarbeidspartner.

Belysning for fremtiden

Tett samarbeid med våre produksjonsenheter gjør at vi tilbyr energieffektive og bærekraftige løsninger basert på seneste teknologi.

Vi arbeider kontinuerlige med planer for forbedringer mht. miljøpåvirkning og miljøbelastningene knyttet til egen virksomhet. Norlux er Miljøfyrtårn og medlem av Etisk Handel Norge.

Les mer om vårt bærekraftsarbeid her

Våre tjenester

Norlux Konseptuvikling

Konseptutvikling

Med lang og bred erfaring fra mange ulike bransjer er vi en god sparringspartner innen konseptutvikling. Våre medarbeidere har allsidig kompetanse innen både teknikk og design.

Vi kombinerer vår kompetanse innen forbrukeradferd og kunnskap om hvordan lys påvirker menneskets beslutningsprosesser med våre kunders tanker om hvordan de ønsker å bli oppfattet i markedet. Vår kunnskap bidrar til at våre kunder på en best mulig måte oppnår det de ønsker – et selgende og økonomisk effektivt konsept.

Norlux Prosjektering

Prosjektering

Vår prosjektavdeling prosjekterer både lysplaner og elektroplaner. Vi har solid og mangfoldig erfaring fra de fleste typer prosjekter. Dette gjør oss i stand til å integrere belysning best mulig både i lokalet som helhet og i innredningen.

Takket være solid innsikt i installatørens hverdag er vi i stand til å produsere lysplaner som gjør installasjonsarbeidet vesentlig mer effektivt. Dette sikrer en kostnadseffektiv installasjon, og konseptets idé blir virkelighet, hver gang.

Norlux Lysberegning

Lysberegning

Økt fokus på energieffektivisering gjør lysberegning stadig viktigere. Alle våre armaturer leveres med Relux-kombatible lysdata. Dette gjør det mulig å beregne antall armaturer og plassering av disse for å oppnå ønsket lysmengde og inntrykk.

Rapporter fra Relux viser alt fra total mengde lys til lys per enkeltpunkt i lokalene. Rapportene kan også inkludere effektforbruk både totalt og per kvadratmeter i lokalet.

Produktutvikling

Produktutvikling

Belysningsprodukter er i konstant utvikling. Det stilles stilles stadig større krav til energieffektivisering, utforming, montasjevennlighet, materialvalg og bærekraft. Vi følger nøye med på trender og tekniske krav for at våre produkter skal holde høy standard.

Vår produktavdeling samarbeider tett med produksjonsenhetene og sørger for at vi kan levere produkter etter de rette spesifikasjoner. Til større prosjekter utfører vi også spesialtilpasning av produkter for å tilfredsstille kundens krav og profil.

Lysstyring

Lysstyring

Lysstyring er en naturlig del av en moderne belysningsløsning. Tiden hvor man måtte huske å slå av bryteren i alle rom er definitivt forbi. I dag ønsker vi systemer med soner, ulike scener, sensorstyring, solavskjerming og lys som justeres etter dagslyset utenfor. Med god lysstyring kan energiforbruket senkes ytterligere.

Norlux leverer lysstyring og utfører programmering for både store og små prosjekter. Vi er sertifisert implementeringspartner av Lutron Electronics, en av verdens ledende aktører innen lysstyring. I tillegg benytter vi Casambi og Aimotion i våre løsninger. Alle prosjekter er unike. Norlux er rådgivere, og sammen kartlegger vi behov og finner lysstyringsløsninger som er rett for deg. Vi kan også implementere løsninger for lyd.

Les mer om lysstyring her

Utfasing av lysrør

Oppgradering til LED

Har du eldre lysarmaturer? Snakk med oss om oppgradering av belysningen. Med våre energieffektive armaturer og rett lys på rett sted kan vi senke energikostnaden for belysning med minst 50%. Høye strømpriser betyr en investering med kort nedbetalingstid, og du får belysning som er bærekraftig. Vinn-vinn, altså.

Halogen og lyskilder med kvikksølv blir forbudt å produsere, og de fases ut. Du har kanskje hørt om forbudet mot T5- og T8-lysrør, som blant annet er mye brukt i offentlige bygg? Vi har erstatningsproduktene klare, og vi kan bidra med nye løsninger eller oppgradering av eksisterende anlegg.

Les mer om utfasingen her

Leasing

Leasing

Trenger du lys til nye lokaler, eller skal du erstatte gammel belysning? Norlux tilbyr et leasingprogram for finansiering av LED-belysning for butikker og prosjekter. Med vår modell slipper du å låne penger eller benytte oppspart egenkapital.

Energibesparelsen ved konvertering til LED vil ofte være så høy at pengene du sparer dekker de månedlige leasingkostnadene. Norlux har dedikerte ansatte som hjelper deg med dette. Vi tilbyr implementering av din nye belysning, og du kan nyte alle fordelene ved LED-belysning med en gang.

Ny og optimalisert belysning betyr bedre kunde- og handleopplevelse og dermed økt omsetning.

Les mer om leasing her

Ledpro by Norlux

Bestilling på nett

Vet du hvilke varer du trenger? Bestill raskt og enkelt på nett. Produkter fra vårt sortiment er tilgjengelig via Ledpro, vårt grossistutsalg på nett. Som installatør har du rabatterte priser, og nettsiden er din oppdaterte prisliste og produktkatalog hvor du kan legge dine ordre.

Vil du unngå å bruke tid på telefon? Legg ordrene dine selv på nett og få varene raskt.

Norlux lager Borgeskogen 32

Rask levering

Norlux har et stort, moderne logistikksenter på ca. 3500 kvadratmeter hvor vi har Nordens største lager av lyskilder, armaturer og strømskinner. Vi «snur oss rundt» svært raskt for å tilfredsstille kundenes forventninger om raske og presise leveringer.

Vårt logistikksenter håndterer over 18 000 ordre per år, og vi holder beredskapslager av alt belysningsutstyr for våre kjedekunder. Vårt logistikkteam står på for kunden og tilpasser seg de fleste av uforutsette endringer som måtte inntreffe i prosjektleveranser. Lyskildebestillinger sendes stort sett samme dag, og til svært gunstige priser.

Hva gjør vi for andre?

I vår kundebase finnes en lang rekke store aktører i det nordiske markedet. Her er et lite utvalg referanseprosjekter som viser noe av det vi jobber med.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bli først oppdatert på våre nye produkter, prosjekter og andre kampanjer!

Vi vil aldri dele din e-post adresse med en tredjepart.
Du kan melde deg av nyhetsbrevet når du selv måtte ønske.