Norlux Hospitality

Hos Martin – Victoria

Bakeri, restaurant og eventlokaler. Hos Martin driver en variert virksomhet i første etasje i ærverdige Hotel Victoria. Det krever gode og fleksible belysningsløsninger å sette rett stemning for alle anledninger. Se hvordan vi løste oppgaven.

Hotel Victoria ligger ved kirkeparken i Fredrikstad. Den modernistiske murbygningen fra 1938 er en viktig del av byens historie og identitet. Norlux ble engasjert da hotellet fikk nye eiere i 2021. Det var da betydelig behov for rehabilitering. Arbeidet startet med hotellrom i øvrige etasjer før vi gikk løs på lokalene til Hos Martin.

Interiøret skulle passe uttrykket til Hos Martin og samtidig ivareta byggets modernistiske stil. Det er mye å ta hensyn til med et gammelt hotell. Enkelte himlinger ble byttet ut, andre ble bevart, og tilpasninger måtte gjøres på stedet. Vi har hatt et godt samarbeid med Ørseng Interiørarkitektur på dette prosjektet.

Når du går inn døren Hos Martin møtes du av serveringsdisk for bakeriutsalg og et spiseområde med langbord og barstoler. Kobberpendelen Crux over langbordet gir en myk opplevelse med varmt lys.

Ved sofagruppene langs vinduene har vi benyttet vegglampen Anton med klassisk design i sort metall. I taket finner vi skinnemonterte Zoom Mini spotlights. Med Zoom Mini kontrollerer vi enkelt spillet mellom lys og skygge. Lyset kan rettes dit du vil, og spredningsvinkelen på lyskjeglen kan justeres fra 5 til 60 grader.

I taket finner vi også den innfeldte spotlighten Tania Mini Basic som, med gode justeringsmuligheter, også bidrar til fleksibilitet. Vi har også benyttet downlighten Cold 5. Med tilbaketrukket lyskilde skaper Cold en følelse av magi. Du opplever lyset, men du ser ikke hvor det kommer fra.

Ved serveringsdisken benytter vi oss av vår populære butikkspotlight Lobus i spesialvariant for bakervarer. Med den rette fargetemperaturen får vi fram gløden i baksten og forsterker nybaktopplevelsen. Serveringsdisken er et senterpunkt i lokalet som binder bakeriutsalget og restaurantdelen sammen.

Hos Martins konsept er dansk mat og bakst, og det er dejlig å være gjest Hos Martin. I restaurantdelen er det en mer dempet stemning hvor plafonden Apiales skaper en behagelig atmosfære med sitt lysspill i taknisjene.

Over bordene i sofahjørnet finner vi igjen Crux som, med sin kobberfarge, virkelig står ut mot bakgrunnen av mosegrønne fliser som belyses inndirekte av LED-striper. Sammen med Crux gir LED-stripene et lunt og varmt uttrykk.

Festsalen oppleves som en grønn oase. Her er det glasstak, grønne vekster og sandfargede fliser. Pendellampen Alva har skjerm i naturtekstil. En opal lyskilde sprer lyset jevnt over hele skjermen, og det rustrøde linet skaper en flott kontrast mot grønne vekster og vegger.

Ved siden av pendellampene benyttes skinner med spotlights. Dette gjør rommet fleksibelt, slik at det kan brukes til mange ulike eventer og tilstelninger. På fire meters høyde har vi Zoom spotlight som, i vinterhalvåret, erstatter det naturlige dagslyset. På tre meters høyde har vi den ikke fullt så kraftige Zoom Mini spotlight.

Brunbeiset tre brytes opp av metallgitter som, med effektfull inndirekte belysning fra LED-striper, skaper stemning og lunhet i rommet.

Bakenfor festsalen finner vi lokalets Chambre Séparée – et adskilt møte- eller spiserom. Rommets belysning oppleves som eksklusiv, varm og spennende. Skinner med Tania Mini Spotlights som grunnbelysning sikrer korrekt lux i rommet samtidig som de kan stilles mot vegger og detaljer vi ønsker å løfte fram. Rommet har en hel vegg med perforerte kobberplater som lyses opp av LED-striper i topp og bunn. Over bordet har vi valgt den stemningsskapende pendellampen Ombro. Perforert metalltrekk sørger for at Ombro gir minimalt med blending, samtidig som vi har et samspill med de perforerte veggplatene.

På toaletter har vi benyttet oss av Artemides Dioscuri veggmontert. Lav takhøyde gjorde at valget falt på lavtbyggende LED-paneler. Montert i svart ramme får LED-panelene et mer dekorativt preg, og ved å plassere dem inntil hverandre skapes en illusjon av mer takhøyde.

Belysningen i lokalene styres trådløst via app. Vi har valgt en kostnadseffektiv løsning med Casambi styringssystem. Etter oppsett og programmering av oss, kan betjeningen enkelt kontrollere belysningen. Appen er intuitiv i bruk og krever minimalt med opplæring. Den er også gratis, og tilgangen til systemet sikres med passord.

Les mer om Hospitality her.

Vi hjelper deg med ditt prosjekt

Trenger du belysning til ditt prosjekt? Vi hjelper deg med løsninger tilpasset dine behov. Snakk med Vibeke eller finn din kontaktperson her.

PRODUKTER FRA DETTE PROSJEKTET

Plafond

Apiales 7 Plafond Brushed Brass

Pendel

Alva Pendant Rust

Pendel

Crux Pendant Copper

Pendel

Ombro Pendant Copper

Zoom Spotlight

Zoom Spotlight Black

Zoom Spotlight

Zoom Mini Spotlight Black

Zoom Spotlight

Zoom Mini Spotlight White

Skinnemontert Ø70-150

Lobus BI Spotlight White

Skinnemontert Ø40-60

Tania Mini Spotlight Black

Innfelt takspot

Tania Mini Basic White

Downlights

Cold 5 Downlight White

LED-striper

LED-Strips 28,8W/m

Vegg

Anton Vegglampe 18 cm

Tilbehør

Surface Mount Frame Kit for Panel

Innfelt Armatur

LED-Panel

Vegg

Artemide Dioscuri wall/ceiling 14

SE FLERE PROSJEKTER

Vis flere prosjekter