Norlux Interior / Light Management Systems

Moderne og smart enebolig

Fremtidens boliger er smarte, energieffektive og bekvemmelige. I denne boligen har vi kombinert dekorativ og funksjonell belysning tilpasset boligens arkitektur med sofistikert, brukervennlig lys- og varmestyring. Bli med på omvisning!

Norlux fikk i oppdrag å levere lysplan og belysning til denne moderne eneboligen utenfor Tønsberg. Fokuset var å skape en atmosfære med belysning som er behagelig å leve rundt, og det er benyttet armaturer med tilbaketrukkede lyskilder slik at de har liten blending. I tillegg har vi levert løsninger for lys- og varmestyring.

Med sine tolv håndblåste glasskuler, er pendellampen Puppet fra italienske Vistosi et dekorativt element som bringer eleganse og eksklusivitet inn i stuen.

Den diskrete, men funksjonelle Tania Mini Basic er valgt sammen med Zoom Recessed downlight som grunnbelysning i stue og kjøkken. Muligheten til å vinkle lyset gjør disse armaturene til ypperlige valg i skråtak.

I gang og oppholdsrom i første etasje benyttes Ceto Mini Fixed downlight. Ceto Mini har tilbaketrukket lyskilde, og den gir et lekkert lysbilde på veggene.

Over speilet på badet finner vi den elegante baderomsarmaturen Hali. Grunnbelysning på badet besørges av Cold 5 downlight og Cold 5 Outdoor over dusj. Det er også LED-stripe i nisjen over toalettet.

På vaskerom benyttes Tigrus 360° Square Double downlight, og utendørs finner vi Gemma Square Downlight og Plaza Up&Down.

Lys- og varmestyring

Der det leveres lys, kan det også leveres lysstyring. Det sparer ytterligere energi og gir lavere strømregning. I tillegg er det enkelt å betjene og øker bokomforten.

I denne boligen er det brukt Lutron sitt boligstyringssystem Ra2 Select, og varmestyring fra Heatmiser.

Lutron Ra2 Select er et avansert og fleksibelt smarthjem-lyssystem som gir deg full kontroll over belysningen og andre tilkoblede enheter i hjemmet ditt. Dette systemet er designet for å gi deg en sømløs og brukervennlig opplevelse, uansett om du er hjemme eller borte.

Med Lutron Ra2 Select kan du styre belysningen i hjemmet fra både en praktisk app på smarttelefonen eller nettbrettet ditt, men også trådløse fysiske brytere. Du kan justere lysstyrken, slå av eller på lysene og til og med lage tidsscener for automatisert lysstyring basert på dine preferanser eller rutiner. Dette gjør det mulig å optimalisere energiforbruket og skape den perfekte atmosfæren i ethvert rom.

I denne boligen har vi brukt sorte brytere med sorte rammer etter kundens ønske, og brukt faseavsnitt-dimmeren til Lutron Ra2 Select i alle soner.

Her har vi også levert smart varmestyring, med Heatmiser neoStat e-V2. Den har et tydelig og intuitivt brukergrensesnitt som gjør det enkelt å justere temperaturen og programmere tidsplaner for oppvarmingen direkte fra termostaten eller via en tilhørende app på smarttelefonen din.

En av de fremtredende funksjonene til Heatmiser Neostat V2 er dens evne til å lære av dine preferanser og vaner. Termostaten kan tilpasse seg dine rutiner over tid og automatisk justere temperaturen i henhold til dine behov, noe som bidrar til å maksimere komforten og minimere energiforbruket.

Begge disse systemene kan integreres mot Apple’s HomeKit-platform, der du kan samle begge systemenes funksjoner i en og samme app. Dette åpner for samlet styring av både varme og lys, men samtidig også andre Apple Homekit-produkter.

Les mer om Interior her.

Vi hjelper deg med ditt prosjekt

Trenger du belysning og lysstyring til ditt prosjekt? Vi hjelper deg med løsninger tilpasset dine behov. Snakk med Vibeke og Mathias eller finn din kontaktperson her.

PRODUKTER FRA DETTE PROSJEKTET

Pendellamper

Vistosi Puppet 12

Spotlights

Tania Mini Basic

Downlights

Zoom Recessed

Downlights

Ceto Mini Fixed

Kjøkken og bad

Hali Baderomsarmatur

Downlights

Cold 5

Downlights

Cold 5 Outdoor

Downlights

Tigrus 360° Square Double

Utendørsbelysning

Gemma Square Downlight

Utendørsbelysning

Plaza Up&Down

Smarthus

RA2 Select Smart Home

Varmestyring

Heatmiser neoStat-e v.2

SE FLERE PROSJEKTER

Vis flere prosjekter